Tuesday, June 16, 2009

Perkahwinan

Cuti sekolah dalam bulan Mei/Jun ini merupakan bulan yang paling sibuk bagi keluarga kami. Ada tiga majlis perkahwinan yang dilangsungkan hampir berturut-turut tiap-tiap minggu. Saya pula dilantik memainkan peranan ketua keluarga untuk dua majlis tersebut, mengambil alih tugas abang saya Hj. Abdul Rahman Ahmad yang kurang sihat. Kami senantiasa berdoa atas kesejahteraan dan kesihatannya.

Nor Suhairil (Bang Teh) dgn Nik Adura Ruzainie

Encik Nor Suhairil anakanda lelaki Encik Mohd Sunan (Donan)/Puan Norseha (Seha) selamat diijabkabul dengan Cik Nik Adira Ruzainie bt Che Ariffin di Kg. Lama Felda Lurah Bilut, Pahang pada hari Ahad, 17 Mei 2009. Khenduri pihak lelaki diadakan pada hari Ahad, 24 Mei 2009 di Kampung kami, Kg. Talang, Tanjung Ipoh, Negri Sembilan. Dengar khabar, mereka sama-sama bekerja di sebuah jabatan Kerajaan.

Semasa balik dari menghadiri perkhwinan mempelai ini di Lembah Bilut, kereta yang dipandu oleh ayahanda pengantin lelaki mengalami sedikit kemalangan. Tidak ada yang meragut nyawa tetapi dua penumpang, termasuk ibu pengantin lelaki (Seha) mengalami sedikit kecederaan.

Perkahwinan ini ialah yang ketiga di kalangan anak-anak keluarga Donan/Seha. Takniah diucapkan kepada pengantin baru. Semoga kekal sehingga ke akhir hayat.

Ahmed Hazwan (Wan) dgn Dalilah

Encik Ahmed Hazwan, anakanda lelaki kedua Tuan Hj. Mohd Dahalan/Puan Hajjah Azizah Maulut melangsungkan perkahwinannya dengan Cik Dalilah Jamal Nasir di Masjid Lama Simpang, Alor Star pada malam hari Jumaat, 29 Mei 2009 diikuti dengan majlis khenduri pada hari Sabtu, 30 Mei 2009. Kira-kira seramai 50 orang sanak saudara, termasuk saudara mara yang tinggal di Kedah, juga ikut menghadiri kedua-dua upacara ini di Alor Star.

Gambar foto perkahwinan mereka boleh dilihat dalam Facebook Mokhtar Ahmad.(Jadi ahli dahulu sebelum dapat masuk Facebook.)

Majlis khenduri Tuan Hj. Mohd Dahalan untuk menyambut kedua-dua mempelai diadakan di Bandar Tun Razak pada malam hari Ahad, 7 Jun 2009. Semoga jodoh kedua-dua mempelai berkekalan.

Haniati Aneeza (Ati) dgn Abdul Razak

Cik Haniati, anakanda Tuan Hj. Hamid Abdul Karim/Hajjah Asmah Ahmad, selamat melangsungkan perkahwinannya dengan Encik Abdul Razak Haji Ali di Laman, Jalan Seri Pencala, Kuala Lumpur pada petang dan malam hari Sabtu 6 June 2009. Khenduri pihak lelaki di adakan di Felda Air Tawar 2, Kota Tinggi, Johor pada Sabtu, 13 Jun 2009. Rombongan kami, seramai lebih kurang 20 orang dalam 5 buah kereta menginap di Johor Bahru sebelum ke rumah pengantin pada keesokan harinya.

Gambar foto perkahwinan mereka boleh dilihat dalam Facebook Mokhtar Ahmad.

Dalam perjalanan balik, hujan lebat di Johor, kereta saya terkandas berhampiran Kawasan Rihat Senawang kerana bateri kereta tidak berfungsi. Tunggu sampai hampir tengah malam untuk mendapat pertolongan PLUS . Mereka hanaya dapat menarik kereta saya ke Kawasan Rihat Senawang. Mata mengantuk dan badan terlalu letih sehingga terpaksa menyewa tow truck untuk membawa saya dan keluarga serta kereta balik ke rumah di Panchor Jaya, iaitu sejauh lebih kurang 15 km. Harga yang dikenakan sama banyaknya dengan perbelanjaan perjalanan dari Seremban ke Johor Bahru dan balik. Bermacam-macam dugaan yang kita terima dalam hidup kita ini tetapi kita perlu reda.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete